Grisene og den sultne grisungen av Eivind Herredsvela

Dette er en morsom billedbok jeg kom over på bokhandelen Bislett bok. Det er mer en billedbok for voksne vil jeg si, enn barn. Men samtidig kan man lese den sammen med barn, men innholdet er mer rettet mot foreldrene.

Grisemor og grisefar får en liten grisunge. De spør: men hvordan mater man egentlig grisunger? De går rundt å spør de andre dyrene om dette.

Grisefar og grisemor var så lykkelige. De hadde endelig klart å lage en grisunge. Dere skjønner, før visste de ikke hvordan man fikk barn. Da dro de rundt i verden og fikk gode råd. Etter mye prøving og like mye feiling, fant de endelig rett metode, men nå stod de ovenfor et nytt problem.

Kjære lille barnet mitt, hva skal vi gi deg å spise? Grisemor holdt grisungen på fanget og bysset ham.

(Herredsvela, 2015, Commentum forlag, s.5)

De får mange rare råd, siden alle gjør dette forskjellig, men ingenting funker. Froskene foreslår å mate med snegler og mark, fuglene å mate med fluer og stankelben, blomstene foreslår å plante grisungen i jorda, amøbene å drikke gjennom huden, og tilslutt måkene å gulpe maten ned i munnen til ungen. Men alt blir feil. Tilslutt spør de grisene, og finner ut at grisungen vil ammes.

Boken er illustrert av Sigmund Edland. Det er morsomme illustrasjoner.

Det er gjenkjennelig situasjon at man spør om råd om nye områder når man får barn, og alle har ulike svar. Det er ikke så lett å finne ut hva som er riktig i havet av ulike råd.

Legg igjen en kommentar