Henrik And av Anna R. Folkestad

HenrikAnd
Bilde hentet fra: https://samlaget.no/products/henrik-and

Henrik And er en billedbok for barn av Anna R. Folkestad. Denne boken handler om Henrik And som vil være annerledes. Han vil være spesiell og ikke bare en vanlig and.

Han tenker – hva om jeg var en giraff med høy og fin hals? Da  fikk han se mye, men han ville også snublet i de høye tynne beina! Han lurer på om han kanskje kunne vært katt, hund, hamster, mark, giraff eller en flaggermus? Men alle disse dyrene gjør så rare ting som han ikke ville gjort. Det er nok best å være and og være god på å svømme, fly og dykke etter mat. Han finner ut av at det er ganske spesielt, for det kan ikke de andre. Han var spesiell hele tiden!

Illustrasjonene er i klare farger og med enkle tegninger. Det er mye humor i illustrasjonene som viser fram Henrik And som ulike dyr, og hvilken situasjoner han kan møte som ulike dyr. Det er ganske gøy å se en katt med andehode!

Dette er en god bok om å undre seg og om dyr. Hva hvis vi var annerledes? Hva er det som gjør meg til meg? Dette er en fin bok som mange barn kan ha glede av. Den kan også åpne for noen fine samtaler om identitet og annerledeshet. Det er morsomt i deg selv å tenke på hvordan de ulike dyrene er. Jeg tenker at barn fra 2 år og oppover kan like denne boken.  Det blir brukt mye gjentagelse og enkle tegninger som passer barn i barnehagealder.

Kilder: Folkestad, A.R. Henrik And. Samlaget: 2011.

1 tanke om “Henrik And av Anna R. Folkestad”

Legg igjen en kommentar