Leve inne i disse korona-tider

Plutselig er verden snudd på hodet. Mange foreldre er hjemme med hjemmekontor og skal passe på barn samtidig. Det er ikke lett å vite hvordan man skal organiserer dagene. Jeg tenker at det er viktig å puste med magen og senke kravene. Det viktigste dere gjør er å være foreldre, dere er ikke pedagoger eller lærere. Finne måter å få til gode dager med hele familien på.

Her er det  samlet inn noen ressurser på nett som kan være til hjelp:

 • Karanteket her er det også samlet mange ressurser på nett fra bibliotekene
 • Drammens bibliotek har samlet ressurser til barn og unge her
  • De har blant annet med
   • Billedbokhylla Her er et samlet ulike billedbøker som er tilgjengelig digitalt ute på nett. Dette er fra nasjonalbiblioteket.
   • Verdensbiblioteket Her er det bøker og lydbøker på minoritetsspråk i Norge som kan strømmes gratis.

Ida Jackson som skriver om Brillebjørn har laget en egen bok om Brillebjørn som er hjemme men ikke er syk. Den kan lastes ned gratis her.

 

detteerbrillebjorn-1024x546
Brillebjørn: Klar for det meste, uansett hvor mye virus som er i omløp. Illustrasjon: Jens A. Larsen Aas. Foto: Gyldendal

Ida Jackson skriver på netttsiden sin:

Og jeg vet at Brillebjørn-bøkene fungerer aller best når de ligner mest mulig på livet du og barna dine lever akkurat nå. Så jeg skrev en bok jeg har kalt: “Brillebjørn er hjemme fra barnehagen selv om han ikke er syk” og leste den inn på en MP3-fil til deg. Den er helt gratis og kommer alltid til å være det. Spill den for ungen din. Jeg håper den gir deg litt arbeidsro eller en tur på do. Kanskje jeg får gitt deg ti minutter pause. Har du ikke barn, høres ti minutter lite ut.

Men etter at jeg fikk barn, har det vært perioder i livet mitt hvor det jeg lengtet etter mest i universet er ti minutter pause. Vi har ingen garanti for at denne lydfilen vil gjøre det, men det er verdt et forsøk. Jeg kan ikke komme hjem til å deg og være flokken din. Så da sender jeg litt flokk på flaskepost, isteden. Det er jo det kultur er, ikke sant?

 

Jeg er i karantene men er frisk og har hjemmekontor, så mitt prosjekt er blant annet å komme igang med blogging igjen.  Vi tar det med ro og prøver gjøre dagene så vanlige som vi kan. Lese, høre på podcast, legge puslespill, høre på musikk,  lage god mat og leve langsomt. Gå korte turer ut. Jeg har også ringt til venner, som jeg ikke ser så ofte.

blur close up coffee coffee cup
Photo by Pixabay on Pexels.com

Det er fint å støtte små butikker nå, nå som mange må holde stengt.

 • Jeg har bestilt påske-te og påske-kaffe fra Lille Valkyrien te og kaffe.
 • Jeg har forhåndsbestilt Hjartesmil sitt vårmagasin her . Det er fint å få litt håp i postkassa og huske på at det faktisk er vår og det kommer lysere tider ❤

 

Ta vare på hverandre og husk at det kommer en tid hvor det blir som vanlig igjen.  ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s